Algyői Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Algyői halászlé

Harcsapaprikás

Harcsapaprikás

Algyői halaspalacsinta

Találat: 1498
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

A bor filozófiája 6. rész - Barta László Hamvas Béla könyvéből idéz

Read More
Találat: 1446
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

A bor filozófiája 5. rész - Barta László Hamvas Béla könyvéből idéz

 

Read More
Találat: 1421
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

A bor filozófiája 4. rész - Barta László Hamvas Béla könyvéből idéz

Read More
Találat: 1418
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

A bor filozófiája 3. rész - Barta László Hamvas Béla könyvéből idéz

 

Read More
Találat: 1362
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

A bor filozófiája 2. rész - Barta László Hamvas Béla könyvéből idéz

Read More
Találat: 1362
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

A bor filozófiája 1. rész - Barta László Hamvas Béla könyvéből idéz

 

Read More
Találat: 7208
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

sonka - húsvéti sonka, spanyol sonka, magyar sonka, német sonka, olasz sonka, cseh sonka, kínai sonkaA  húsvét a keresztény világ legnagyobb ünnepe, de a valláson kívül a  tavaszvárás,  a tavasz ünnepe is. A húsvétnak megvannak a hagyományos  ételei, a bárány, a  tojás, a kalács és legfőképpen a sonka.
A  gasztronómiai lexikon ezt írja: A sonka olyan állat combjának a  húsa, amelyet  levágásra nevelnek, általában azonban csak a disznó  lábából származó húst  nevezik így.

Read More
Találat: 3235
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

sajt történet, sajt készítésAz emberiség írott történetében nincs arra vonatkozó adat, hogy mikor és hogyan készítettek először sajtot.
Valószínű, hogy a sajtot véletlenül fedezték fel még Kr.e. 8000 és Kr.e. 3000 körül. Ez abban az időben lehetett, mikor háziasították a juhokat. A kezdetekről számos legenda, történet keletkezett.
Az egyik így szól: Egy arab nomád vitte magával a tejet a sivatagon keresztül, hogy szomját olthassa. Egy fiatal állat gyomrából készült tömlőben vitte. A gyomorban alvasztó enzim volt, aminek rennin a neve. Ez-az alvasztó enzim meg a forró levegő és a ló vágtató mozgásának hármas hatása okozta, hogy létre jött az első „elő-sajt”.

Read More
Találat: 2679
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Gundel Károly örökbecsű könyvecskéjét tartom a kezemben, melynek címe, „A vendéglátás művészete”. Jó néhány adással ezelőtt ebből a műből idézgettem magvas gondolatokat a vendéglátásról, gasztronómiáról. Jöjjön a folytatás. Gundel a következőket írja a vendéglátás lelki indíttatásairól, motivációiról, ami az alábbiakban megfogalmazva ugyan a magán vendégfogadás esetére vonatkozik, de mondanom sem kell mennyire igaz mindez a hívatásos vendéglátásra is.

 

Read More
Találat: 3382
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

A most hallható kis előadás nem az én fejemben született meg. Gundel Károly A vendéglátás művészete című könyvét 1934-ben írta. Azt gondolom, hogy ennek a könyvecskének minden szava ma is aktuális és hiszem, hogy a jövőben is az lesz. Kérem szépen ez egy Biblia, a mindenkori vendéglátók Bibliája. Ebből a gyöngyszemből fogok - ma és remélhetőleg jó néhány adásban – szemezgetni Önöknek mindannyiunk okulására. Akkor következzenek Gundel Károly gondolatai.

Read More
TOP