Találat: 3820
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
A bor filozófiája 6. rész - Barta László Hamvas Béla könyvéből idéz - 5.0 out of 5 based on 2 votes

A bor filozófiája 6. rész - Barta László Hamvas Béla könyvéből idéz

Read More
Találat: 3901
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
A bor filozófiája 5. rész - Barta László Hamvas Béla könyvéből idéz - 5.0 out of 5 based on 1 vote

A bor filozófiája 5. rész - Barta László Hamvas Béla könyvéből idéz

Read More
Találat: 3822
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
A bor filozófiája 4. rész - Barta László Hamvas Béla könyvéből idéz - 5.0 out of 5 based on 1 vote

A bor filozófiája 4. rész - Barta László Hamvas Béla könyvéből idéz

Read More
Találat: 3915
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
A bor filozófiája 3. rész - Barta László Hamvas Béla könyvéből idéz - 5.0 out of 5 based on 1 vote

A bor filozófiája 3. rész - Barta László Hamvas Béla könyvéből idéz

Read More
Találat: 3704
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
A bor filozófiája 2. rész - Barta László Hamvas Béla könyvéből idéz - 5.0 out of 5 based on 1 vote

A bor filozófiája 2. rész - Barta László Hamvas Béla könyvéből idéz

Read More
Találat: 4196
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
A bor filozófiája 1. rész - Barta László Hamvas Béla könyvéből idéz - 5.0 out of 5 based on 1 vote

A bor filozófiája 1. rész - Barta László Hamvas Béla könyvéből idéz

 

Read More
Találat: 20185
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
A sonka - magyar, olasz, spanyol, német, cseh, kínai - 5.0 out of 5 based on 1 vote

sonka - húsvéti sonka, spanyol sonka, magyar sonka, német sonka, olasz sonka, cseh sonka, kínai sonkaA  húsvét a keresztény világ legnagyobb ünnepe, de a valláson kívül a  tavaszvárás,  a tavasz ünnepe is. A húsvétnak megvannak a hagyományos  ételei, a bárány, a  tojás, a kalács és legfőképpen a sonka.
A  gasztronómiai lexikon ezt írja: A sonka olyan állat combjának a  húsa, amelyet  levágásra nevelnek, általában azonban csak a disznó  lábából származó húst  nevezik így.

Read More
Találat: 7657
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
A Sajt története, sajt készítés - 5.0 out of 5 based on 1 vote

sajt történet, sajt készítésAz emberiség írott történetében nincs arra vonatkozó adat, hogy mikor és hogyan készítettek először sajtot.
Valószínű, hogy a sajtot véletlenül fedezték fel még Kr.e. 8000 és Kr.e. 3000 körül. Ez abban az időben lehetett, mikor háziasították a juhokat. A kezdetekről számos legenda, történet keletkezett.
Az egyik így szól: Egy arab nomád vitte magával a tejet a sivatagon keresztül, hogy szomját olthassa. Egy fiatal állat gyomrából készült tömlőben vitte. A gyomorban alvasztó enzim volt, aminek rennin a neve. Ez-az alvasztó enzim meg a forró levegő és a ló vágtató mozgásának hármas hatása okozta, hogy létre jött az első „elő-sajt”.

Read More
Találat: 5864
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Gundel Károly: A vendéglátás művészete - 2. rész - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Gundel Károly örökbecsű könyvecskéjét tartom a kezemben, melynek címe, „A vendéglátás művészete”. Jó néhány adással ezelőtt ebből a műből idézgettem magvas gondolatokat a vendéglátásról, gasztronómiáról. Jöjjön a folytatás. Gundel a következőket írja a vendéglátás lelki indíttatásairól, motivációiról, ami az alábbiakban megfogalmazva ugyan a magán vendégfogadás esetére vonatkozik, de mondanom sem kell mennyire igaz mindez a hívatásos vendéglátásra is.

 

Read More
Találat: 6236
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Gundel Károly: A vendéglátás művészete - 5.0 out of 5 based on 1 vote

A most hallható kis előadás nem az én fejemben született meg. Gundel Károly A vendéglátás művészete című könyvét 1934-ben írta. Azt gondolom, hogy ennek a könyvecskének minden szava ma is aktuális és hiszem, hogy a jövőben is az lesz. Kérem szépen ez egy Biblia, a mindenkori vendéglátók Bibliája. Ebből a gyöngyszemből fogok - ma és remélhetőleg jó néhány adásban – szemezgetni Önöknek mindannyiunk okulására. Akkor következzenek Gundel Károly gondolatai.

Read More
TOP
ÁLLÁS AJÁNLAT!

Az Algyői Halászcsárda csapatába
MUNKATÁRSAKAT keresünk!

Betölthető pozíciók:
- SZAKÁCS
- KONYHAI KISEGÍTŐ
- PULTOS
- FELSZOLGÁLÓ

Gyere hozzánk dolgozni, ha:
- szereted a pörgést,
- szeretsz és tudsz is dolgozni,
- igényes vagy a munkádra és környezetedre
és persze, ha szeretnél egy szuper csapat tagja lenni!
Jelentkezni fényképes önéletrajzzal az étteremben vagy az Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges. e- mail címen, fizetési igény megjelölésével lehet.