Algyői Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Algyői halászlé

Harcsapaprikás

Harcsapaprikás

Algyői halaspalacsinta

Fotó, videó galéria

Találat: 16973
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

XIX. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál Szeged 2015.

Fantázia és kreativitás - Őszi borvacsora est az Algyői Halászcsárdában

Karácsonyi halászlé 2010

 

Ginkó Sas Hotel megnyitó Hódmezővásárhely 2010

A hódmezővásárhelyi Ginkó Sas Hotel ünnepélyes megnyitóján 2010 augusztusában 350 fős állófogadást tartottak, melyen a különleges fogásokat és a svédasztalos kiszolgálást csárdánk és személyzete végezte.

 

 

Gordon Ramsay séfje voltam

Barta László Tamás, a csárda tulajdonosának fia több évet dolgozott és tanult nyugat-európai, angliai, londoni éttermekben. Ebből egy évet Gordon Ramsay egyik londoni, michelin csillagos éttermében. Külföldön szerzett tapasztalatait itthon, az Algyői Halászcsárdában is igyekszik kamatoztatni és hétvégente, esetleg megrendelésre különleges fogásokkal is kedveskedik vendégeinknek. Catering szolgáltatásunk keretében akár külső helyszínen is hagyományos és svédasztalos formában akár kétszáz fős rendezvények asztalára is varázsoljuk exkluzív fogásainkat.

 

Az Algyői Halászcsárda és a Szent György Lovagrend közös ajándéka az algyői rászorultaknak 2009

Az Algyői Halászcsárda évek óta ünnepi halászlével támogatja az algyői rászorultakat. 2009-ben a  Nemzetközi Szent György Lovagrenddel közösen adtuk át ajándékukat az algyői óvodában. Ezzel egy időben a halászcsárdában is nagy volt az érdeklődés a szegedi halászlé iránt.

 

20 éves az Algyői Halászcsárda (2009)

Ebből az alkalomból az étterem látta vendégül a Szegedi Közéleti Kávéház résztvevőit. Barta László csárdagazda mindent elkövetett hogy jól érezzék magukat a vendégek, akik megtöltötték a halászlevéről méltán híres vendéglátóhelyet. A forró hangulatról a csárda cigányzenekara gondoskodott, ami már csak azért is kuriózumnak számít mert Szegeden, Algyőn kívül mindössze két másik halászcsárdában hallgathatnak a vendégek magyar nótát. Pedig igény úgy tűnik lenne rá, hisz a vendégsereg rövid időn belül dalra fakadt és a hangulat a tetőfokára hágott. Ezt a trendet csak rövid időre szakította meg a csárdagazda, Barta László tulajdonos, aki elmesélte hogyan lett vendéglátós és beszélt a csárda történetéről, mely húsz évvel ezelőtt még egy falusi kocsma volt és mára a régió egyik legismertebb és legkedveltebb halászcsárdájává vált. Beszélt arról az az algyői asszonyról is, Biacsiné Marikáról akitől a halászléfőzés tudományát eltanulták és bemutatta az egyik legfontosabb, muzeális, de a mai napig használatos eszközt mellyel a passzírozás végzik. Hogy az irodalom is szerephez jusson, ami egyébként sem áll távol a Törzsasztal népszerű gasztrotörténeti előadójától, kedvenc költőjétől, Romhányi József, a Nagy szamárfül című kötetéből olvasott fel egy igazán a hely szelleméhez illő verset.
A kávéházi estre a csárda egyik specialitása, a haltepertő tette fel a koronát, melyet fateknőből porciózott ki saját kezűleg az addigra már jócskán megéhezett vendégeknek és amelyről a házigazda mindannyiszor elmondja hogy a csárda tepertője teljes értékű pontyhúsból készül és csak azért tepertő mert apróra van darabolva és ropogósra van sütve. A Törzsasztal ezúton kíván Boldog Születésnapot az Algyői halászcsárdának és sok sikert a következő húsz esztendőre.

Horváth Zoltán

 

TOP