Algyői Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Algyői halászlé

Harcsapaprikás

Harcsapaprikás

Algyői halaspalacsinta

Algyői Halászcsárda

Találat: 19983
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.63 (4 Votes)
Algyői Halászcsárda - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Gyevi ízek

A csárda a 47-es fő közlekedési út mellett, Szeged és Hódmezővásárhely között található, mindkét várostól nagyjából 10 km-es távolságra, az algyői Tisza-híd szegedi lábánál. Az épület maga már a két világháború között is halászcsárdaként üzemelt. A jelenlegi vezetője, Barta László csárdagazda 15 éve üzemelteti a messze földön híres éttermet. Messze földön, hisz Szegedtől Debrecenig sokfelől érkeznek visszatérő vendégei, akik nem tudják elfelejteni a kitűnő algyői halászlé ízét. A hagyományos tiszai halételek a csárda vezető ízei. Így az említett filézett pontyhalászlé, amely a vendéglő "zászlóshajója", de főznek vegyes, korhely és harcsahallét is. Slágerételeik a filézett pontypaprikás túrós csuszával, a fokhagymás "szögedi" sült hal és a haltepertő. Az étlapon található ezen kívül harcsából, süllőből, kecsegéből és pisztrángból készült étel is.
Barta László figyelmes ember, így gondol azokra is, akik nem szeretik a halat, ezért sertésből, borjúból, bélszínből, libamájból, pulykamellből készülő fogásokat is, de a vegetáriánusok sem maradnak éhen Algyőn. Vendégeiket mindennap délelőtt 10-től este 10-ig várják. Vállalják családi és vállalati rendezvények lebonyolítását 80 főig.
Gundel Károly így vallott: "Nem is úgy érzem magam, mint vendéglős, aki pénzért italt és ételt árul, hanem mindig vendéglátó magyar házigazdának, akinek házát megtisztelik vendégei látogatásukkal." Ez az ars poeticája Barta Lászlónak is, aki nemcsak ételeivel, de személyiségével, ember -és életszeretetével is elkápráztatja azokat, akiknek szerencséjük van találkozni vele személyesen is.
Természetesen Önnek is része lehet ebben az élményben, ha felkeresi az Algyői Halászcsárdát, ahol sok szeretettel várnak minden kedves vendéget.

Algyői Halászcsárda
Algyő, Vásárhelyi u. 53.
Tel.: 62/267-020, 267-383

TOP